Følg os på Facebook
Filmfestival 2018

ROLD SKOV NATURFILM FESTIVAL 2018

Detaljeret program med links til filmtrailere

Se en kort trailer med stemningsbilleder fra de enkelte film

 

1. Claes Andrén: Naturen som forbillede-2: Skovens hemmeligheder (58 minutter)

Mennesket har alle dage kopieret løsninger, som naturen har udviklet gennem millioner af år. Naturen som forbillede tager os med ud i skovene for at se, hvordan vi i vort moderne samfund har anvendt naurens løsninger i vort hverdagsliv til fremstilling af lægemidler, ny teknik og design. 

Filmen giver eksempler på den "nytte" vi har af en stor artsrigdom, biodiversitet. Claes Andrén er biolog og tidligere leder af forskningsprogrammet på Nordens Ark. Hans mål er at vække vores undren og interesse og øge vores viden om, hvad en rig natur med en mangfoldighed af dyr og planter betyder for os mennesker. Filmen vi viser, er primært optaget i Skandinavien, mens den første film i serien blandt andet blev optaget i Australien, Namibia og Vietnam.

Sprog: Svensk

Du kan se en trailer for den første film i serien her

 

2. Svante Lysén: Bohuskysten – et vrantent paradis (24 minutter)

Den svenske kyst nord for Göteborg rummer en af verdens smukkeste skærgårde. I sin kajak tager Svante Lysén os med på odyssé langs Bohuskysten gennem fire årstider. Fokus er på dyr och natur, men der bliver også historiske nedslag, som viser, hvorfor kysten ser ud, som den gør, og vi møder forskere og brugere af naturen.
Svante Lysén har skabt en film, der er helt uden musik. Hans ambition har været at skabe nærvær alene gennem sin stemme og de naturlige lyde fra fugle, hav, bølgeskvulp og vind.

Sprog: Svensk

Du kan se en trailer for filmen her

 

3. James Ewen: ​Oslos vilde hjerte (60 minutter

"Oslos vilde hjerte” er en spektakulær og overraskende rejse til en skjult vildmark, som findes midt i hjertet af en moderne storby. I denne verden af højhuse och urban vildmark lever mennesker i symbiose med en fantastisk, biologisk mangfoldighed, som de fleste af hovedstadens indbyggere ikke aner eksisterer. “Oslos ville hjerte” er et storslået og smukt portræt af de vilde dyr i Norges hovedstad, en poetisk, filmisk oplevelse, som udfordrer vores opfattelse af, hvad vildmark er.

Sprog: Norsk

Du kan se en trailer for filmen her

 

4. Ulf Jonasson: Skovens hvide konge (60 minutter)

I Värmland er en del af elgene fra naturens hånd hvide. Gennem en årrække har naturfilmskaberen Ulf Jonasson fulgt den mest imponerende af de hvide elge, den verdenskendte elgtyr ”Ferdinand”. Mellem menneske og elg voksede et særligt forhold frem, hvor elgen tolererede fotografen. Resultatet er sjældne og enestående billeder fra ”Ferdinands” begivenhedsrige liv og en ny indsigt i elgenes fascinerende liv. 
Sprog: Svensk

Du kan se en trailer for filmen her

 

5. Asgeir Helgestad: Dronning uden land (60 minutter)

Asgeir Helgestad havde gennem flere år held til at følge en isbjørnefamilie på Svalbard. Resultater er en lærerig og bevægende fortælling om isbjørnes sociale liv. Samtidig er det en skræmmende og meget dramatisk fotograferet beretning om den globale opvarmnings konsekvenser for naturen og dyrelivet i Arktis.

Sprog: Norsk

Du kan se en trailer for filmen her

 

6. Adam Schmedes: ​Edderkoppernes Hus   (60 minutter)

Edderkopper er en af udviklingens mest succesfulde dyregrupper. Der er mellem 200 og 400 edderkopper pr. m2 i enhver have, og selv om du ikke lægger mærke til dem, er de også indenfor i alle huse og lejligheder. 

Vi mennesker har stor gavn af edderkopperne, der holder insekterne nede, og vi ville næppe kunne overleve uden edderkopper. Alligevel behandler vi dem med afsky og søger at udrydde dem. Nogle har fobier og mange er bange for edderkopper, selv i områder hvor der ingen farlige edderkopper er. Ingen ved rigtigt hvorfor.

Ser man bort fra nytteværdien, er det en sand overraskelse og glæde at opleve dem ”tæt på”. De er alle dygtige specialister; dansere, malere, arkitekter, ingeniører osv. Alle disse små individer må i filmen, der er optaget i og omkring et hus i Europa, finde sig i dramatiske overgreb fra stedets beboere, inden forholdet stabiliserer sig i en form for sameksistens. Der tegner sig en helt ny holdning og æstetik til, hvordan man kan indrette sig og leve med sine vilde naboer, både inde og ude. Sameksistens med naturen er ikke kun berigende, men også nødvendig, hvis vi vil gøre os håb om at bevare vores grønne planet.

 

7. Jakob Wallin: Levende taiga (30 minutter)

Sommeren 2018 var rekordtør i Skandinavien og bød på naturbrande i et hidtil ukendt omfang. Eksperterne forudser flere naturbrande i takt med, at klimaet bliver varmere. I skovene går store værdier tabt, når træerne brænder, men ilden skaber en anden værdi: biologisk mangfoldighed. Filmen viser, hvordan svenske skove bevidst afbrændes for at skabe en rigere natur.
Sprog: Svensk 
 

Rold Skov Natur- og Kulturcenter | Østergade 21 | 9510 Arden | Tlf: 23 33 50 88 | projektleder@roldskov.info                      
Degn Grafisk