Følg os på Facebook
Fossiler i kalken

Fossiler i Skillingbro Kalkgrav

I Skillingbro Kalkgrav er du velkommen til selv at prøve lykken som fossiljæger. Du kan finde fossilerne ved bare at grave eller skrabe lidt i overfladen på selve brudfladen eller i den store kalkbunke foran skrænten. Bedst er det naturligvis, hvis du har en lille hammer og en ikke for voldsom mejsel samt en lup til at studere dine fund.
 

 

De fleste af kalkens fossiler er meget små og kan nemt ødelægges, hvis du går for voldsomt til værks med hammer og mejsel. Prøv i stedet at tage en lille klump kalk med hjem. Når du kommer hjem skal du lægge den i vand i mindst et døgns tid. Nu er den nemmere at skille ad. Læg den i en finmasket køkkensigte og skyl den godt igennem. På denne måde kan du skylle en hel del af de små fine søliljestilke og mosdyrfossiler fri fra kalken. Brug for eksempel en nål eller en smalbladet hobbykniv til at rense dine fossiler.
Når du har renset dine fossiler, er det en god ide at lægge dem i en æske med oplysninger om, hvad det er for nogle fossiler, og hvor du har fundet dem.

 

Rold Skov Natur- og Kulturcenter | Østergade 21 | 9510 Arden | Tlf: 23 33 50 88 | projektleder@roldskov.info                      
Degn Grafisk