Følg os på Facebook
Langøret Flagermus

 

Den langørede flagermus er ikke til at forveksle med andre flagermusarter. Den lever i den grad op til sit navn. De store ører udgør en ikke ringe del af flagermusens samlede længde.
Det er ikke en art man ser meget til, selvom den er vidt udbredt, og ikke hører til blandt vore sjældne arter af flagermus. Det er en meget stedfast art, der ikke flytter sig vidt omkring. I skoven bor den i hule træer, men den kan også tage ophold i bygninger, når bare der er skov i nærheden.
Langøret flagermus har for vane at bruge en fast ædeplads. Denne adfærd røber sommetider artens tilstedeværelse, da man kan finde store mængder af afgnavede natsommerfuglevinger nedenunder pladsen.
Langøret flagermus er svær at afsløre med flagermusdetektor når den jager i sommernatten. Dens lyd er nemlig væsentlig svagere end mange af vore andre flagermus. Den har ikke brug for et kraftigt skrig til ekkolokalisering af byttet, da den ofte jager mellem træernes grene, og snupper bytte, der sidder stille på træernes blade, eller edderkopper der sidder i deres spind. Den kan også høre når de store natsværmere skal til at lette. Når en natsværmer gør klar til afsæt varmer den ”motoren” op med en brummen, som flagermusen sagtens kan høre.
Normalt er flagermusen ikke fremme om dagen, men hvis den forstyrres i sin dagsøvn af en lækat eller et egern, kan den være tvunget til at flyve væk. Billederne er taget i Skindbjerglund, hvis store bestand af gamle hule træer byder på ideelle betingelser for flagermus og hulrugende fugle.

Langøret Flagermus

Rold Skov Natur- og Kulturcenter | Østergade 21 | 9510 Arden | Tlf: 23 33 50 88 | projektleder@roldskov.info                      
Degn Grafisk