Følg os på Facebook
Ræven

I januar og februar kan du opleve rævenes parringskald i vinternatten. Det er en af de mest vildmarksagtige naturoplevelser man kan få i Danmark. Hvis der er sne, kan man oven i købet være heldig at få et glimt af rævene. Resultatet af vinterens parringer ses bedst i maj og juni, hvor ræveungerne kommer ud for at lege udenfor gravens trygge hule. Som sommeren skrider frem bliver hvalpene i stand til selv at finde føde. I starten tager de hovedsagelig biller og forsøger sig også med sommerfugle, der kan være noget vanskeligere at få hold på.

Hen på efteråret begynder de nu store hvalpe at forlade territoriet.
Ræven er ikke nogen kostforagter og er næsten altædende. Føden varierer naturligt med årstidens variation, men som hovedregel udgøres rævens hovedføde af smågnavere.
I Rold Skov kan du træffe ræven overalt. Ræven har god lugtesans, et godt syn samt en meget fin hørelse, så det er ikke nemt at overraske en ræv i det fri, men sporene fra ræven ser man ofte i form af ekskrementer, der ligger anbragt på forhøjninger i terrænet – i skoven typisk på en træstub.
 

Ræven

Rold Skov Natur- og Kulturcenter | Østergade 21 | 9510 Arden | Tlf: 23 33 50 88 | projektleder@roldskov.info                      
Degn Grafisk